Suvi

Sydän mukana

Olen 27-vuotias aktiivinen vaikuttaja. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja tällä hetkellä viimeistelen sosiaalipolitiikan maisteriopintojani Tampereen yliopistossa.  Vapaa-ajallani rakastan kävellä Kaupissa ja Pyynikillä, pyöräillä Tampereella ja lähikunnissa, uida ja viettää aikaa läheisten kanssa.

Alunperin olen kotoisin Etelä-Pirkanmaalta Urjalasta, mutta olen muuttanut opiskelujen perässä Tampereelle vuonna 2015. Tampereesta on tullut minulle tärkeä kotikaupunki, jonka kehittämisessä haluan olla mukana. Tampereella olen asunut muun muassa Järvensivussa, Tampellassa, Lukonmäessä ja Kyttälässä. 

Lähdin mukaan politiikkaan lukioikäisenä, kun palattuani vuoden opiskelijavaihdosta Saksasta tulin valituksi lukiomme opiskelijakunnan puheenjohtajaksi. Opettajamme kannusti meitä lähtemään kuntavaaleissa ehdolle, sillä Urjalan valtuustossa ei ollut nuoria. Päätin rohkaistua ja lähteä vaikuttamaan kotikuntani asioihin. Lähdin ehdolle sekä samalla mukaan Keskustanuorten toimintaan. Minut valittiin 18-vuotiaana varavaltuutetuksi ja sivistyslautakuntaan. Keskustanuorissa ja Keskustassa minuun vetosivat ihmisläheiset arvot: yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys sekä kaikkien suomalaisten ja eri alueiden tasa-arvoisten mahdollisuuksien puolustaminen.

Valmistuin Väinö Linnan lukiosta ylioppilaaksi 2014. Välivuoden jälkeen pääsin opiskelemaan yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistoon. Valitsin kyseisen oppiaineen, koska halusin oppia tarkastelemaan yhteiskuntaa monesta eri näkökulmasta ja tutkailla erityisesti sitä, miten esimerkiksi hyvinvointiin ja toimeentuloon liittyviä ongelmia voitaisiin ratkaista. Taustalla vaikuttivat myös omakohtaiset kokemukset, joiden takia halusin vaikuttaa politiikassa vielä enemmän sen puolesta, että ihmisillä olisi hyvä olla.

Olen työskennellyt opintojen ja koulun ohessa muun muassa konferenssiavustajana, asiakasneuvojana, myyjänä eri kaupoissa, puutarhatyöntekijänä ja lasten leiri- ja kerhonohjaajana.

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla Tampereella kuntavaaleissa vuonna 2017, minkä johdosta olen kuluneella valtuustokaudella saanut toimia ympäristö- ja rakennusjaoston jäsenenä sekä yhdyskuntalautakunnan varajäsenenä. Sain luottamuksen toimia myös 2017-2019 Tampereen kaupunginhallituksen jäsenenä. Opintojen ohella olen toiminut puoluepolitiikan lisäksi esimerkiksi Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa. Lisäksi  työskentelin kaksi vuotta täyspäiväisesti Keskustanuorten puheenjohtajana. Tärkeimpiä luottamustehtäviäni tällä hetkellä ovat kaupungin luottamustoimien lisäksi valtion nuorisoneuvoston varapuheenjohtajuus ja sen tutkimus-ja ennakointijaoston puheenjohtajuus.

 Elämässä tärkeintä minulle ovat perheeni ja sukulaiseni sekä ystäväni. Kotoa olen oppinut, että tärkeintä elämässä on toisista välittäminen, periksiantamattomuus ja oikeudenmukaisuus.  Haluan kantaa vastuuta ja tehdä kestäviä päätöksiä näiden arvojen pohjalta. Vaikuttamiskokemusteni ansiosta olen oppinut, miten politiikka toimii ja miten vaikutetaan tehokkaasti. Olen myös saanut oppia paljon Tampereen päätöksenteosta ja rakentanut verkostoja yli puoluerajojen.

ARVONI

VÄLITTÄMINEN

Toisista välittäminen on kaiken lähtökohta elämässä, niin myös politiikassa.

AITOUS

Olen oma itseni, enkä esitä muuta. Jokainen ihminen on arvokas juuri sellaisena kuin on.

PERIKSIANTAMATTOMUUS

Pidän kiinni omista arvoistani ja minulle tärkeistä asioista. En luovuta vastoinkäymisten edessä.

OIKEUDENMUKAISUUS

Olen reilu ja tasavertainen muita kohtaan ja edistän näiden toteutumista yhteiskunnassa.

SUVI MÄKELÄINEN

NUORI. MÄÄRÄTIETOINEN. LÄMMIN.

Luottamustehtävät

2017-2021

Tampereen kaupungin ympäristö-ja rakennusjaoston jäsen ja yhdyskuntalautakunnan varajäsen

2017-2019

Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja

Tampereen kaupungin hallituksen jäsen

Koulutus

Yhteiskuntatieteiden maisteriopiskelija, pääaineena sosiaalipolitiikka, Tampereen yliopisto

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, Tampereen yliopisto.

Ylioppilastutkinto, Väinö Linnan lukio.