Suvi

Sydän mukana

Olen kasvanut Etelä-Pirkanmaalla, Urjalan Halkivahan kylässä, peltojen ja metsien keskellä. Alakoulun kävin kylämme pienessä kahdenkymmenen oppilaan koulussa ja yläkoulun sekä lukion kävin Urjalan asemalla 25 kilometrin päässä kotoa.

Sain vaikuttamisen kipinän ensimmäisen kerran yläkoulussa, kun lähdin mukaan oppilaskunta- ja tukioppilastoimintaan. Sen lisäksi ohjasimme lasten 4H-iltapäiväkerhoa ystäväni kanssa ja olin mukana isostoiminnassa. Melkein kaiken liikenevän vapaa-ajan ratsastin hevosilla. Pienellä paikkakunnalla kasvaneena olen oppinut pitämään jalat tukevasti maassa ja näkemään vaivaa itselle tärkeiden asioiden eteen.

Lukioaikana Urjalassa halusin päästä näkemään maailmaa. Pääsin mukaan Rotaryn vaihto-ohjelmaan ja lähdin vuodeksi Saksaan. Kokemus oli silmiä avaava, sillä sain ystäviä ympäri maailmaa ja tutustuin saksalaiseen kulttuuriin ja kieleen. Eniten vuosi opetti arvostamaan niitä asioita, mitkä ovat Suomessa todella hyvin, mutta myös näkemään ne asiat, jotka voisivat olla paljon paremmin.

Palattuani vaihdosta olin lukiomme opiskelijakunnan puheenjohtajana. Opettajamme kannusti meitä lähtemään kuntavaaleissa ehdolle, sillä Urjalan valtuustossa ei ollut nuoria. Päätin rohkaistua ja lähteä vaikuttamaan kotikuntani asioihin. Lähdin ehdolle sekä samalla mukaan Keskustanuorten toimintaan. Minut valittiin varavaltuutetuksi ja sivistyslautakuntaan. Keskustanuorissa ja Keskustassa minuun vetosivat ihmisläheiset arvot: yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys sekä kaikkien suomalaisten ja eri alueiden tasa-arvoisten mahdollisuuksien puolustaminen.

Valmistuin Väinö Linnan lukiosta ylioppilaaksi 2014. Välivuoden jälkeen pääsin opiskelemaan yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistoon. Valitsin kyseisen oppiaineen, koska halusin oppia tarkastelemaan yhteiskuntaa monesta eri näkökulmasta ja tutkailla erityisesti sitä, miten esimerkiksi hyvinvointiin ja toimeentuloon liittyviä ongelmia voitaisiin ratkaista. Taustalla vaikuttivat myös omakohtaiset kokemukset, joiden takia halusin vaikuttaa politiikassa vielä enemmän sen puolesta, että ihmisillä olisi hyvä olla.

Opintojen ohella olen toiminut puoluepolitiikan lisäksi esimerkiksi ylioppilaskunnan hallituksessa. Olin ehdolla Tampereella kuntavaaleissa 2017  ja sain paikan kaupunginhallituksesta sekä ympäristö- ja rakennusjaostosta. Olen työskennellyt opintojen ja koulun ohessa muun muassa asiakasneuvojana, myyjänä, sekä kunnossapitotyöntekijänä. Tällä hetkellä työskentelen täyspäiväisesti Keskustanuorten puheenjohtajana. Tärkeimpiä luottamustehtäviäni ovat kaupungin luottamustoimien lisäksi Keskustan puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsenyys.

Kotini ja sydämeni ovat sekä Urjalassa että Tampereella. Elämässä tärkeintä minulle ovat perheeni ja sukulaiseni sekä ystäväni. Kotoa olen oppinut, että tärkeintä elämässä on toisista välittäminen, periksiantamattomuus ja oikeudenmukaisuus. Nyt on meidän sukupolvemme vastuulla vuorollamme viedä Suomea ja Eurooppaa eteenpäin. Siksi lähdin mukaan vaikuttamaan jo 18-vuotiaana. Ja siksi olen nyt ehdolla Euroopan parlamenttiin. Haluan kantaa vastuuta ja tehdä kestäviä päätöksiä näiden arvojen pohjalta. Vaikuttamiskokemusteni ansiosta olen oppinut, miten politiikka toimii, miten vaikutetaan tehokkaasti. Nuoren sukupolven ääni pitää saada paremmin kuuluviin Euroopassa

ARVONI

VÄLITTÄMINEN

Toisista välittäminen on kaiken lähtökohta elämässä, niin myös politiikassa.

AITOUS

Olen oma itseni, enkä esitä muuta. Jokainen ihminen on arvokas juuri sellaisena kuin on.

PERIKSIANTAMATTOMUUS

Pidän kiinni omista arvoistani ja minulle tärkeistä asioista. En luovuta vastoinkäymisten edessä.

OIKEUDENMUKAISUUS

Olen reilu ja tasavertainen muita kohtaan ja edistän näiden toteutumista yhteiskunnassa.

SUVI MÄKELÄINEN

NUORI. MÄÄRÄTIETOINEN. LÄMMIN.

Luottamustehtävät

2017-

Tampereen kaupungin kaupunginhallituksen jäsen

2017-

Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja

Koulutus

2015-

Tampereen yliopisto, yhteiskuntatutkimuksen opiskelija